Kvalitet före kvantitet
Sterners Förlag är ett litet förlag. I kvartersbutiksformatet skulle man kunna säga. Här gäller kvalitet. Inte kvantitet.
Vi arbetar inom två ämnesområden: ekonomi och gastronomi. För att göra en ytterligare begränsning handlar det i första hand om privatekonomi, särskilt med inriktning på långsiktigt klokt sparande. Det gastronomiska området kokar ner (reduceras) till kokböcker och matinspiration med ledande kockar. I ärlighetens namn talar vi om en av branschens ledande profiler, stjärnkocken Henrik Norström med restaurangerna Lux dag för dag, B.A.R (Blasieholmens Akvarium och Restaurang) och E.A.T (European Asian Taste) i Stockholm.
En bekännelse till. Förlagets utgivning är egentligen något slumpartad. Det handlar helt enkelt om sådant som jag som förläggare tycker är roligt att jobba med och tror på och där jag dessbättre också har en del kunskaper och erfarenheter att bidra med. En nog så viktig förutsättning för ett bra samarbete är förstås också att det sker med författare och andra medarbetare som jag gillar och har förtroende för.
Konstigare än så behöver det inte vara.
Jan Sterner
Journalist och bokförläggare