Om förlaget_ny
Kvalitet före kvantitet
Vi arbetar inom två ämnesområden: ekonomi och gastronomi. För att göra en ytterligare begränsning handlar det i första hand om privatekonomi, särskilt med inriktning på långsiktigt klokt sparande. Det gastronomiska området kokar ner (reduceras) till kokböcker och matinspiration med ledande kockar. I ärlighetens namn talar vi om en av branschens ledande profiler, stjärnkocken Henrik Norström med restaurangerna Lux dag för dag, B.A.R (Blasieholmens Akvarium och Restaurang) och E.A.T (European Asian Taste) i Stockholm.
En bekännelse till. Förlagets utgivning är egentligen något slumpartad. Det handlar helt enkelt om sådant som jag som förläggare tycker är roligt att jobba med och tror på och där jag dessbättre också har en del kunskaper och erfarenheter att bidra med. En nog så viktig förutsättning för ett bra samarbete är förstås också att det sker med författare och andra medarbetare som jag gillar och har förtroende för.
Konstigare än så behöver det inte vara.
Jan Sterner
Journalist och bokförläggare
Sterners Förlag AB
Kronudden, 185 32 Vaxholm
Tel 08-544 619 20
Mob 070-592 64 94
Jan Sterner
Jan Sterner är journalist, tidningsmakare, mediakonsult, programledare och bokförläggare.
Den skrivande karriären startade som allmänreporter och ekonomireporter på Expressen under 1970-talet, därefter reporter och privatekonomisk kolumnist på Veckans Affärer och tidningens förste korrespondent i New York.
Tidigt 1980-tal startades förlaget Ekonomijournalisterna bl a tillsammans med kollegerna Magnus Briggert, Jan Martinsson och Lars Torekull. Med Sterner som chefredaktör för tidningen Dina Pengar.
Under 2000-talet har Sterner fortsatt i egen verksamhet inom ekonomijournalistik, medierådgivning och förlagsverksamhet. Tillsammans med Magnus Briggert och Henrik Frenkel driver Jan Sterner även nätverket Privata Investerares Club, PIC med ca 1 800 medlemmar (www.privatainvesteraresclub.se).