Råvaran betyder allt för den goda smaken
Kvaliteten på råvaran är helt avgörande för slutresultatet på tallriken. Så enkelt är det. Men det innebär inte att råvaran måste vara exklusiv och dyr. Rätt hanterade kan du göra många av våra vanligaste vardagsråvaror till fantastiska smakupplevelser. Särskilt om du vågar laga dem på några nya sätt. Med en grundsyn om hållbarhet är det också självklart att prova nya styckningsdetaljer och ta vara på djurets alla delar.
Det är utgångspunkten för Henrik Norströms kokbok Åtta råvaror. Den handlar om laxen, gösen, torsken, kycklingen, grisen, lammet, oxen och det vilda. I många läckra variationer.
Välj din favorit för dagen och låt dig inspireras till stordåd med hjälp av Henriks erfarenheter som stjärnkock och kritikerhyllad krögare.
Henrik delar med sig av många finurliga tips från proffsköket. Han hjälper dig att hantera råvarorna så att de bjuder på glada överraskningar i smak och konsistens.
En sak till. Det är inte alls särskilt svårt. Men det blir väldigt gott!
Henrik Norström
Henrik Norström är en av Sveriges mest välrenommerade och prisbelönta kockar med bl a en meriterande silvermedalj från prestigefyllda Bocuse d´Or (VM för kockar) i Lyon, Frankrike.
Henrik driver som delägare och kreativ chef de kritikerrosade restaurangerna Lux Dag För Dag (tidigare stjärnkrogen Lux Stockholm), havsgrillen B.A.R. – Blasieholmens Akvarium & Restaurang, asieninfluerade EAT och Open Café.